Mesék a kriptából 1Évad

Tales From the Crypt
(1989)
(amerikai horror-vígjáték)
(25-30perc/rész)
Író: Walter Hill, Robert Reneau, Fred Dekker,Terry Black, Michael McDowell, Randolph Davis, Battles Davis,  A.Whitney Brown

Rendező: Walter Hill,Robert Zemeckis,Richard Donner, Howard Deutch,Tom Holland,Mary Lambert

Szereplő(k):
Kriptaőr hangja (John Kassir)
Niles Talbot (William Sadler)
Feleség (Mary Ellan Trainor)
Télapó (Larry Drake)
Ulric (Joe Pantoliano)
Dr. Manfred (Gustav Vintas)
Sylvia Vane (Lea Thompson)
Peggy (Amanda Plummer)
Charles (Stephen Shellen)
Jonas (M.Emmet Walsh)
Anita (Audrey Lindley)

Történet:
1.Rész: A halál embere:
Niles Talbot a börtönben kezeli a villamosszéket több mint 20 éve és örömmel végzi munkáját. Azonban az idők változnak és a törvényt eltörlik a halálbüntetésről,de főhősünk nem ért ezzel egyet és folytatja munkáját….


2.Rész: Télapó itt van:
Karácsony van és a helyi elmegyógyintézetből elszökik egy elmebeteg télapó ruhás gyilkos. Egy nő a környéken pont megölte férjét és készül elásni,de a télapónak is van hozzá néhány szava.

3.Rész: Ez a Macska Megdöglött:
Ulric a hajléktalan találkozik Dr.Manferd-dal, aki pénz ajánl fel a férfinak,hogy cserébe megműthesse a férfit.Egy macska agyának darabkáját ülteti a fejébe,hogy megkapja az állat 9 életét….

4.Rész: Csak egy súlyos vétség:
Sylvia prostitálként dolgozik,két nagy szerelme van,saját maga és a pénz.Minden álma,hogy egy gazdag férfit fogjon magának és két szenvedélyének élhessen.Egy nap megismerkedik egy idős zálogossal aki 10 ezer dollárt ad a nőnek a szépségéért,hogy gipszbe önthesse az arcformáját.A nő kap az alkalmon,de nem is sejti,hogy fekete mágia áldozata lesz.

5.Rész: Szerelmem,jöjj sújts le rám:
Peggy és Charles újdonsült házasok és nászútra mennek. Ám az úton elakadnak,nagy vihar lesz és egy kidőlt fa útjukat állja.Találnak egy lakatlan ingatlant,behúzódnak oda és megtörténik a nászéjszaka.Kiderül a férfi nem szerelemből hanem a pénzért nősült,de Peggy-t sem a nagy szerelem vezette a férfihez…..

6.Rész: Komplett Kollekció:
Jonas-t most küldik nyugdíjba a szerszámgyárból,de nem örül a leendő gondtalan éveknek.Felesége,Anita aki imádja az állatokat és szinte minden kóbor állatott befogad,nagyon örül,hogy végre több időt tölthet férjével. Jonas utálja a szőrös,büdös bolhafészkeket és egész nap mérgelődik miattuk otthon. Szomszédjuk azt javasolja keressen magának egy hobbit, Jonas talál is, a legtesthezállóbb az állat kitömést…..

Vélemény, hozzászólás?